Met een Call-To-Action zet je de kijker aan tot doorklikken
 
00
Als je verhaal eenmaal op punt staat moet het ook zijn weg vinden naar je doelpubliek. Om je content online ‘vindbaar’ te maken pas je er de principes van zoekmachineoptimalisatie (SEO) op toe. Je verwerkt in je website, content of tekst en aantal ‘keywords’: dit zijn trefwoorden die jouw specifieke doelpubliek in een online zoekmachine zoals bv. Google zou ingeven als ze op zoek gaan naar jouw content. Je kiest best zo gericht mogelijke trefwoorden. Zo zal een fabrikant van orthopedische schoenen beter scoren in de Google-ranking met de keywords ‘voetklachten’, ‘steunzool’ of zelfs ‘rugpijn’ dan met de algemene bewoordingen ‘orthopedie’ of ‘schoenen’. Die trefwoorden verwerk je zo goed mogelijk in de SEO-titel, in de syntax van de URL, in de metadescriptions en in de titels en tussentitels van je tekst zelf.
Voor efficiënte videocontent lead generation verwerk je dus best voldoende call-to-actions (CTA) in je video. Met een CTA zet je de kijker aan tot het doorklikken naar andere marketing content zoals bijvoorbeeld een klantverhaal op je website, een artikel op je blog of tot het downloaden van een productfiche of het invullen van een contactformulier. Een CTA plaats je in het begin, aan het einde of zelfs midden in je videofilm.
Je kan je prospect ook aanmoedigen om zijn contactinformatie vooraf met je te delen door een toegangspoort, een zogenaamde ‘gate’, te installeren waarbij de video enkel kan bekeken worden in ruil voor bijvoorbeeld een e-mailadres. Zo weet je meteen wie je videocontent consumeert. Een e-mailgate gebruik je best enkel als je meent dat je doelpubliek spontane interesse voor je video heeft, anders wordt je poort een (te hoge) drempel. Een geïntegreerde CTA of e-mailgate reist ook met je video mee als hij verder wordt gedeeld op Twitter, LinkedIn, Youtube, Facebook of andere en blijft zo permanent leads genereren. Je kan nog een stap verder gaan en een videomarketingplatform koppelen aan je CRM-systeem waarna het kijkgedrag van je prospect geen geheimen meer voor je heeft. Je weet meteen welk deel van je video je potentiële klant wanneer en hoeveel keer heeft bekeken op je website, in je e-mailcampagnes of op één van je social mediaplatformen. Die schat aan informatie kan je vervolgens verzilveren door hem of haar met gerichte content of promotiemateriaal verder in de sales conversion-funnel te trekken.
 
Of contacteer ons?