Leads, leads en nog een leads! Elke marketingcommunicatiemanager staat vandaag onder toenemende druk binnen zijn bedrijf om liefst veel en vooral kwalitatieve leads aan te reiken. De verkooporganisatie rekent daarvoor op marketing. En ondertussen kijkt de algemene en financiële directie met argusogen toe of elke euro besteedt aan marketing ook minstens een euro aan sales oplevert.
 
En daar sta je dan als marcom manager. Op je bureau ligt een stapel glanzende productbrochures, een flitsende bedrijfsvideo, een professioneel jaarverslag, een gelikte powerpoint-presentatie, een uitnodiging voor een beurs of congres en een bedrijfswebsite met alle mogelijke product -en bedrijfsinformatie. Kortom de traditionele marketingmiddelen.
Traditionele marketing werkt niet meer.
En daarbuiten is er de markt, je potentiële klant die zich geen moer meer interesseert voor al die voorgekauwde informatie en vooral op zoek is naar antwoorden en oplossingen voor zijn specifieke probleem. En jij biedt die oplossing wel maar waar vind en hoe overtuig je je prospect? Hoe breng je een verhaal dat je potentiële klant prikkelt en verleidt om bv. je website te bezoeken?