Hoe begin je eraan? Niet met eender wat, maar eenvoudig met wie je écht bent. “Marketing is not about the things you make, but about the stories you tell.” (Seth Godin). En de verhalen die je brengt, vormen je bedrijfscultuur. Je bedrijfscultuur legt niet uit niet wat je verkoopt, maar het vertelt aan je medewerkers en je klanten waar je bedrijf voor staat. Het schetst de persoonlijkheid van je bedrijf. Begin je verhaal dus vanuit de het perspectief van je publiek, van je klant. Steven Van Belleghem, opinieleider inzake klantrelaties, ziet 4 conversatiestarters: * Vertrekt vanuit de cliënt-ervaring. Hoe ziet de klant jou? Wat is zijn ervaring met je producten en diensten? Zij kennen jou het beste en hun mening is erg geloofwaardig. * Elke vraag of opmerking van een klant is bovendien een aanleiding om je verhaal te starten. Stelt je klant zelf geen vragen, stel dan een retorische vraag en creëer op die manier zelf een gelegenheid om een boeiend antwoord te formuleren.
 
* De leefwereld van je klant is breder dan jouw product alleen. Kijk wat verder dan je neus lang is. Geef informatie over waarden die je deelt, over gezamenlijke interesses. Wie een zwembad wil bouwen, wil bij jou ook iets weten over meubels en tuininrichting, of zelfs over het weer.
 
* Je klant verleiden om samen met je bedrijf het verhaal te schrijven. Vraag naar zijn mening, peil naar zijn verwachtingen en ideeën. Zo creëer je extra-betrokkenheid, kan jij je product in co-creatie optimaliseren en stel je de klant ècht centraal.