Een waardevolle lead scoren begint dus bij een boeiend verhaal. Een bedrijf dat op een consistente wijze waardevolle en boeiende content aanbiedt zal opgemerkt en vertrouwd worden en uiteindelijk ook het contract binnenhalen. Dat is de essentie van content marketing: zorgen dat je publiek makkelijker de weg vindt naar je website of bedrijf, door ze relevante en waardevolle content aan te bieden.
boeiende CONTENT
meer LEZERS
meer LEADS
meer
SALES
=
=
=
Waardevolle content is dus de ideale manier om potentiële klanten naar je website te ‘lokken’ en daar vervolgens te overtuigen om je product of dienst verder te ontdekken. Om daarin te slagen moet je content wel aan enkele dwingende voorwaarden voldoen.
 
“Engaging“ content moet: Je merkverhaal uitleggen aan een welomlijnde doelgroep, interessant zijn voor je huidige en toekomstige klanten, opinieleiders, journalisten en bloggers, het verkoopsproces beïnvloeden, je merknaam en online geloofwaardigheid opbouwen, je doelpubliek vergroten en zo beknopt of uitgebreid zijn als nodig
 
Maar bovenal moet je erin slagen om je publiek te boeien met bruikbare, waardevolle en relevante inhoud. En daar loopt het vaak fout: te lang, te saai, te technisch... en weg prospect. Maar hoe zorg je ervoor dat saaie productinformatie wordt omgeturnd tot een knap verhaal dat niet alleen leest als een trein maar de klant ook de antwoorden aanreikt op de zaken die hem bezig houden? Storytelling is een vak. Vraag het maar aan auteurs, scenaristen, regisseurs en andere broodschrijvers. Daarom laat je het (her)schrijven van je content beter over aan experten: copywriters, PR professionals, journalisten en bloggers die precies weten wat je doelgroep bezighoudt.
 
Goede  content begint bij de keuze van een thema dat je doelpubliek kan boeien. Daarvoor moet je weten voor wie je schrijft en wat je wil bereiken: Je doelpubliek in kaart brengen. Het klassieke socio-demografische profiel (leeftijd, functie, grootte onderneming, vakgebied, enz.) van je doelgroep samenstellen is onvoldoende. Als je nuttige informatie wil aanleveren aan je prospect moet je je verdiepen in de professionele leefwereld van die persoon. Je maakt een buyer persona - een gedetailleerd doelgroepprofiel - aan, waarbij je in de huid kruipt van je potentiële klant.